logo - Biofarma Sasovilustrační foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
e-shop.biofarma.czRecepty › Pečené vepřové koleno
Tento produkt můžeme zaslat poštou
více o dopravě..
Možnosti dodání: Jihlava, Praha, Brno, České Budějovice.
Nebo si přečtěte více o dopravě.
 

Pečené vepřové koleno

vepřové koleno s kostí (ev. bez kosti)
sádlo (nebo olej, máslo podle chuti)
pivo (nemusí být)
kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)

Koleno s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Kůži na několika místech na povrchu nařízneme a vetřeme sůl i dovnitř. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso a pokmínujeme, ev. použijeme další bylinky. Lehce podlijeme vodou nebo pivem a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou. Pro speciální chuť můžeme ke konci pečení koleno potřít medem a ještě zapéci. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se vytvořila dobrá kůrka.

Druhou možností je také nejprve koleno uvařit a potom "dopéci" v troubě.

Dobrou chuť!

Podáváme nejlépe s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem, kyselou okurkou a chlebem na prkénku.


Od nás budete potřebovat:
Bio Vepřová kolekce
Bio Vepřové koleno s kostí
Bio Vepřové koleno bez kosti
 
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect