logo - Biofarma Sasovilustrační foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
e-shop.biofarma.czRecepty › Vepřová pečeně s kostí
Tento produkt můžeme zaslat poštou
více o dopravě..
Možnosti dodání: Jihlava, Praha, Brno, České Budějovice.
Nebo si přečtěte více o dopravě.
 

Vepřová pečeně s kostí

vepřová pečeně (krkovice, bok) s kostí
sádlo (nebo olej, máslo podle chuti)
kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)

Maso s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Pokud máme na povrchu kůži, nařízneme ji do proužků či čtverečků a sůl vetřeme i do spár. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso, posypeme kmínem. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.

Pokud máme i jiné bylinky, přidáme podle chuti. Nebo před dopečením přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a jemně poprášíme maso mletou paprikou - pálivou pro pikantnější chuť. Podlévat můžeme také pivem. Pro labužnickou chuť můžeme použít i med... záleží na fantazii a domácích zásobách. Dobrou chuť!

Podáváme nejlépe s bramborovými tolárky, hranolkami, nebo bramborami, ev. se salátem nebo pouze s chlebem na prkénku.


Od nás budete potřebovat:
Bio Vepřová kolekce
Bio Vepřová krkovice s kostí
Bio Vepřová pečeně s kostí
Bio Vepřový bok s kostí
 
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect