logo - Biofarma Sasovilustrační foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
e-shop.biofarma.czRecepty › Vyškvařené sádlo - chléb se sádlem a cibulkou
Tento produkt můžeme zaslat poštou
více o dopravě..
Možnosti dodání: Jihlava, Praha, Brno, České Budějovice.
Nebo si přečtěte více o dopravě.
 

Vyškvařené sádlo - chléb se sádlem a cibulkou

vyškvařené sádlo, chléb, cibule, sůl

Postup škvaření sádla:

Syrové sádlo nakrájíme na kostky cca 2x2 cm a vložíme do velkého hrnce. Můžeme lehce podlít (pivem, mlékem, vodou) a pomalu zahříváme. Občas promícháme vařečkou, aby se vznikající škvarky nepřichytily ke dnu.

Že je sádlo vyškvařené poznáme podle toho, že sádlo je čiré (ne zakalené), škvarky jsou zlaté barvy a po přimáčknutí vařečkou ke stěně hrnce syčí a"škvíří". Můžeme nechat chvíli "dojít" mimo vařič a poté přes sítko nalijeme do připravených čistých sklenic nebo kelímků (pozor na teplotu a použitý materiál). Sádlo necháme vychladnout, uzavřeme.

Na chléb můžeme namazat tenkou vrstvu, přidat cibulku a sůl. Dobrou chuť!


Od nás budete potřebovat:
Bio Vepřová kolekce
Bio Vepřové sádlo syrové s kůží
Bio Vepřové sádlo syrové
 
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect