logo - Biofarma Sasovilustrační foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
e-shop.biofarma.czRecepty › Hovězí polévka
Tento produkt můžeme zaslat poštou
více o dopravě..
Možnosti dodání: Jihlava, Praha, Brno, České Budějovice.
Nebo si přečtěte více o dopravě.
 

Hovězí polévka

hovězí žebro s kostí, 3 mrkve, 1 petržel, 1/2 celeru, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, ev. pórek nebo další zelenina, pepř, sůl, zelená petrželka, pažitka nebo libeček

Omyté žebro dáme vařit do studené vody, lehce osolíme. Vaříme pomalu, pokud se tvoří pěna, sebereme ji. Asi po hodině a půl (čím déle vaříme, tím budeme mít silnější vývar) přidáme omytou zeleninu vcelku (nebo překrojenou na větší části). Vaříme společně další alespoň půl hodinu. Poté polévku slijeme přes husté síto a vývar můžeme ještě povařit. Zeleninu a maso pokrájíme na kousky, nejlépe ve vedlejším hrnci si uvaříme nudle nebo zavářku podle chuti. Před servírováním vše spojíme, dochutíme solí a pepřem, na talíři posypeme zelenými natěmi. Dobrou chuť!

Množství ingrediencí záleží na požadované "síle" vývaru. Orientačně - na 1,5 litru vody použijeme 0,5-1 kg hovězího žebra.

Obměny: zeleninu můžeme vařit s masem déle nebo celou dobu, ale pak už ji do polévky nedáme, je rozvařená - budeme mít ale silnější vývar, který stačí dochutit, přidat nudle a zelenou nať. Maso dáme buď do polévky, nebo využijeme v kuchyni dále.

Chceme-li mít polévku hezky sytě zabarvenou - jednu mrkev nastrouháme na jemném struhadle, osmahneme dozlatova na dvou lžicích oleje a přidáme během vaření do polévky.


Od nás budete potřebovat:
Bio Hovězí směsný balíček
Bio Hovězí žebra na polévku
 
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect