logo - Biofarma Sasovilustrační foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
e-shop.biofarma.czRecepty › Panenka lehce pikantní
Tento produkt můžeme zaslat poštou
více o dopravě..
Možnosti dodání: Jihlava, Praha, Brno, České Budějovice.
Nebo si přečtěte více o dopravě.
 

Panenka lehce pikantní

bio vepřová panenka (svíčková), olivový olej, žampiony, červená kapie, sojová omáčka Shoyu, koření podle chuti - chilli paprička, česnek, směs Sluneční polibek (Sonnentor), příloha - tolárky

Pokud budeme mít jako přílohu tolárky, začneme s nimi. Vsypeme je na plech, pokapeme olejem a dáme do trouby na nejvyšší teplotu. V průběhu pečení je občas obrátíme a posolíme, oleje dáme podle chuti. Podle trouby, příprava trvá 30-45 minut. Cca 20 minut před dopečením stačí začít připravovat panenku.

Panenku nakrájíme na cca 1 cm silné medailonky, poklepeme je klouby prstů a můžeme na chvíli pokapat olivovým olejem. Nakrájíme si na plátky žampiony a kapii na nudličky. Na pánvi rozpálíme trošku oleje, a zprudka orestujeme panenku po obou stranách. Přidáme žampiony, sojovou omáčku, po chvíli dochutíme kořením podle chuti - curry, chilli paprička, trochu soli. Můžeme lehce podlít vodou a necháme cca 10 minut restovat, aby se chutě spojily a maso bylo křehké. Lehce poprášíme moukou, přidáme kapii, ev. plátky česneku, dochutíme, ev. podlijeme vodou, abychom měli tak akorát omáčky.

Podáváme s tolárky - dobrou chuť!

Obměny: dá se použít i jiná zelenina, koření podle chuti, případně čerstvé nebo sušené bylinky. Maso si také můžeme předem, např. přes noc, naložit do trošky olivového oleje.


Od nás budete potřebovat:
Bio Vepřová panenka (svíčková)
 
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect