|
Možná by vás zajímalo...
650,-/kg
....
475,-/kg
....
Bio Sele přeštíka
dodání
cena:
5840,-/ks
Po velmi dobrém hodnocení z minulých let Vám můžeme selata nabídnout i nyní. Jedná se o specialitu - bioselečí maso z cca 90 denního selete, prasničky nebo nekastrovaného kanečka.
Prodáváme celé sele (i s hlavou a nožičkami). Hmotnost poraženého selete se pohybuje cca 16 kg až 30 kg. Orientační cena je kalkulována při 15kg. Přesná konečná cena bude dle skutečné váhy. Cena: 365,- Kč/kg.
Standardně je sele volně a vcelku a není vakuově balené. Na přání lze i rozpůlit příp. za úhradu viz. níže nabourat a vakuovat.
Jak většina z vás ví, aplikujeme možná jako jediní v evropě rodinný způsob chovu prasat. Znamená to mj. i to, že naše selata pijí mateřské mléko od prasnic trojnásobně delší dobu než je běžné - 90 dní. Kromě perfektního zdravotního stavu bez potřeby preventivní medikace je to znát na kvalitě masa. Protože máme momentálně prasat v chovu dostatek a daří se nám i odchovávat dostatečné množství selat, rozhodli jsme se obohatit Váš jídelníček i o tuto delikatesu.
Příplatky za speciální požadavky na úpravu selete (pište prosím do poznámky):
+ 450 Kč rozbourání - na partie a šály i s kůží: plec, kýta, krkovice a pečeně s kostí, bok a kolena s kostí, hlava, lalok, nožičky, ocásek, ořez, kosti a sádlo i s kůží
+ 450 Kč zavakuování a etiketování (maso se musí zavakuovat max. do 2-3 dnů od rozbourání, vyjde-li závoz nebo vyzvednutí u nás na pozdější termín, musíme maso vždy zavakuovat a tedy balení i účtovat)
Vhodné pro: grilování, pečení s kostí a kůží
Trvanlivost: U vakuového balení trvanlivost 14 dní od data balení (partie s kostí 10 dní)
Ocenění, certifikáty:
Výrobce: Josef Sklenář, Biofarma Sasov, Sasov 32, 586 01 Jihlava
Recepty:
Bio vepřové výpečky, knedlík, zelí
Bio vepřové kostky na guláš (nebo podle chuti krkovice, plec, bok...), cibule, česnek, kmín, sůl, kysané zelí, brambory, krupice, hrubá mouka, 2 vejce
Výpečky:
Maso osolíme, promícháme s kmínem. 2 větší cibule nahrubo nakrájíme, několik stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme s masem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby - nejprve na 220 °C, po čtvrt hodině snížíme na 180-200 °C. Během pečení občas promícháme. Pečeme, dokud maso není krásně měkké. Pak odklopíme pokličku a chvilku dopečeme do zlatavé barvy.
Bramborové knedlíky:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme a přidáme sůl a 2 vejce (stačí i 1). Mícháme a přidáváme krupici a hrubou mouku tak, aby nám vzniklo těsto, které se nelepí. Vytvoříme válečky a uvaříme ve vroucí vodě - cca 30 min. (podle velikosti). Můžeme také s výhodou využít hotový sasovský bio bramborový knedlík - jen ohřejeme v horké vodě, sejmeme obal a podáváme.
Zelí: Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, pokud máme rádi méně kyselé. Jinak přidáme asi hrnek vody, kmín, a vaříme cca 30 min, dokud není zelí pěkné měkké a křehké. Můžeme dosladit. Podle chuti můžeme ještě vylepšit osmahnutou cibulkou (se slaninou), zaprášenou moukou.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové maso na guláš Bio Vepřová krkovice
Vyškvařené sádlo - chléb se sádlem a cibulkou
vyškvařené sádlo, chléb, cibule, sůl
Postup škvaření sádla:
Syrové sádlo nakrájíme na kostky cca 2x2 cm a vložíme do velkého hrnce. Můžeme lehce podlít (pivem, mlékem, vodou) a pomalu zahříváme. Občas promícháme vařečkou, aby se vznikající škvarky nepřichytily ke dnu.
Že je sádlo vyškvařené poznáme podle toho, že sádlo je čiré (ne zakalené), škvarky jsou zlaté barvy a po přimáčknutí vařečkou ke stěně hrnce syčí a"škvíří".
Můžeme nechat chvíli "dojít" mimo vařič a poté přes sítko nalijeme do připravených čistých sklenic nebo kelímků (pozor na teplotu a použitý materiál).
Sádlo necháme vychladnout, uzavřeme.
Na chléb můžeme namazat tenkou vrstvu, přidat cibulku a sůl.
Dobrou chuť!
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové sádlo syrové s kůžíBio Vepřové sádlo syrové
Pečené vepřové koleno
vepřové koleno s kostí (ev. bez kosti) sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) pivo (nemusí být) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Koleno s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Kůži na několika místech na povrchu nařízneme a vetřeme sůl i dovnitř. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso a pokmínujeme, ev. použijeme další bylinky. Lehce podlijeme vodou nebo pivem a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou. Pro speciální chuť můžeme ke konci pečení koleno potřít medem a ještě zapéci. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se vytvořila dobrá kůrka.
Druhou možností je také nejprve koleno uvařit a potom "dopéci" v troubě.
Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem, kyselou okurkou a chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové koleno s kostí Bio Vepřové koleno bez kosti
Vepřová pečeně s kostí
vepřová pečeně (krkovice, bok) s kostí sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Maso s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Pokud máme na povrchu kůži, nařízneme ji do proužků či čtverečků a sůl vetřeme i do spár. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso, posypeme kmínem. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.
Pokud máme i jiné bylinky, přidáme podle chuti. Nebo před dopečením přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a jemně poprášíme maso mletou paprikou - pálivou pro pikantnější chuť. Podlévat můžeme také pivem. Pro labužnickou chuť můžeme použít i med... záleží na fantazii a domácích zásobách. Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s bramborovými tolárky, hranolkami, nebo bramborami, ev. se salátem nebo pouze s chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřová krkovice s kostíBio Vepřová pečeně s kostíBio Vepřový bok s kostí
Čtěte na webu:
První česká ekojatka pro porážku biovepřůOtevření prvních vepřových faremních biojatek v ČR
|
|