|
Možná by vás zajímalo...
105,-/ks
....
Bio Vepřová kolekce
dodání
cena:
1612,-/ks
Směsný balíček vepřového masa. K dispozici bývají varianty: velká, mladý kaneček nebo prasnička.
Množství odpovídá přibližně čtvrtce jatečného prasete (cca 6,5 až 8,5 kg ve variantě kaneček a prasnička malá; cca 11 až 13,5 kg ve variantě velká kolekce). Přesná váha kolekce je podle skutečné váhy poraženého čuníka. Přesná cena kolekce se počítá dle váhy a ceny jednotlivých partií viz. eshop.
Kolekce obsahuje přirozený poměr těchto partií: bok s kostí a kůží, kýta bez kosti, pečeně s kostí, krkovice s kostí, plec bez kosti, koleno s kostí a kůží, kostky na guláš a syrové sádlo s kůží - u varianty prasnička. U varianty mladý kaneček sádlo není. Balíček neobsahuje panenku, neboť na praseti je jí jen cca 0,7 kg a nelze ji dělit na 4 kusy.
Maso je vakuově balené a etiketované, což nejen významně prodlužuje trvanlivost, ale umožňuje - jak pro obchody rozprodat kolekci zákazníkům, tak pro domácí spotřebu maso rovnou tak jak je, vakuově zabalené, třeba i zmrazit pro pozdější využití. Balíčky jsou zpravidla po 1 kusu od partie, mají cca 0,7 až 1,75 kg, ve variantě velká cca 1,5 až 3 kg.
* Na vyžádání Vám u varianty prasnička místo sádla syrového s kůží můžeme dát 800 g již vyškvařeného sádla (400 g u varianty malá). Pište prosím do poznámky.
Trvanlivost: trvanlivost 14 dní od data balení (pouze koleno s.k. - 10 dní)
Ocenění, certifikáty:
Výrobce: Josef Sklenář, Biofarma Sasov, Sasov 32, 586 01 Jihlava
Recepty:
Vepřová pečeně s kostí
vepřová pečeně (krkovice, bok) s kostí sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Maso s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Pokud máme na povrchu kůži, nařízneme ji do proužků či čtverečků a sůl vetřeme i do spár. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso, posypeme kmínem. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.
Pokud máme i jiné bylinky, přidáme podle chuti. Nebo před dopečením přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a jemně poprášíme maso mletou paprikou - pálivou pro pikantnější chuť. Podlévat můžeme také pivem. Pro labužnickou chuť můžeme použít i med... záleží na fantazii a domácích zásobách. Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s bramborovými tolárky, hranolkami, nebo bramborami, ev. se salátem nebo pouze s chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřová krkovice s kostíBio Vepřová pečeně s kostíBio Vepřový bok s kostí
Bio vepřové výpečky, knedlík, zelí
Bio vepřové kostky na guláš (nebo podle chuti krkovice, plec, bok...), cibule, česnek, kmín, sůl, kysané zelí, brambory, krupice, hrubá mouka, 2 vejce
Výpečky:
Maso osolíme, promícháme s kmínem. 2 větší cibule nahrubo nakrájíme, několik stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme s masem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby - nejprve na 220 °C, po čtvrt hodině snížíme na 180-200 °C. Během pečení občas promícháme. Pečeme, dokud maso není krásně měkké. Pak odklopíme pokličku a chvilku dopečeme do zlatavé barvy.
Bramborové knedlíky:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme a přidáme sůl a 2 vejce (stačí i 1). Mícháme a přidáváme krupici a hrubou mouku tak, aby nám vzniklo těsto, které se nelepí. Vytvoříme válečky a uvaříme ve vroucí vodě - cca 30 min. (podle velikosti). Můžeme také s výhodou využít hotový sasovský bio bramborový knedlík - jen ohřejeme v horké vodě, sejmeme obal a podáváme.
Zelí: Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, pokud máme rádi méně kyselé. Jinak přidáme asi hrnek vody, kmín, a vaříme cca 30 min, dokud není zelí pěkné měkké a křehké. Můžeme dosladit. Podle chuti můžeme ještě vylepšit osmahnutou cibulkou (se slaninou), zaprášenou moukou.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové maso na guláš Bio Vepřová krkovice
Vyškvařené sádlo - chléb se sádlem a cibulkou
vyškvařené sádlo, chléb, cibule, sůl
Postup škvaření sádla:
Syrové sádlo nakrájíme na kostky cca 2x2 cm a vložíme do velkého hrnce. Můžeme lehce podlít (pivem, mlékem, vodou) a pomalu zahříváme. Občas promícháme vařečkou, aby se vznikající škvarky nepřichytily ke dnu.
Že je sádlo vyškvařené poznáme podle toho, že sádlo je čiré (ne zakalené), škvarky jsou zlaté barvy a po přimáčknutí vařečkou ke stěně hrnce syčí a"škvíří".
Můžeme nechat chvíli "dojít" mimo vařič a poté přes sítko nalijeme do připravených čistých sklenic nebo kelímků (pozor na teplotu a použitý materiál).
Sádlo necháme vychladnout, uzavřeme.
Na chléb můžeme namazat tenkou vrstvu, přidat cibulku a sůl.
Dobrou chuť!
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové sádlo syrové s kůžíBio Vepřové sádlo syrové
Pečené vepřové koleno
vepřové koleno s kostí (ev. bez kosti) sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) pivo (nemusí být) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Koleno s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Kůži na několika místech na povrchu nařízneme a vetřeme sůl i dovnitř. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso a pokmínujeme, ev. použijeme další bylinky. Lehce podlijeme vodou nebo pivem a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou. Pro speciální chuť můžeme ke konci pečení koleno potřít medem a ještě zapéci. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se vytvořila dobrá kůrka.
Druhou možností je také nejprve koleno uvařit a potom "dopéci" v troubě.
Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem, kyselou okurkou a chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové koleno s kostí Bio Vepřové koleno bez kosti
Čtěte na webu:
Josef Sklenář na Rádiu 1 v pořadu ZátišíV roce 2010 jsme se účastnili řady akcíPrasata na farmě Sasov žijí zdravěBiojatka - Stavba Vysočiny 2009Bloby na Sasově
|
|