logo - Biofarma Sasovilustrační foto - Biofarma Sasov
E-shop biofarmy
 
 
e-shop.biofarma.czE-shop Biofarmy Sasov › Bio Telecí ossobuco
Tento produkt můžeme zaslat poštou
více o dopravě..
Možnosti dodání: Jihlava, Praha, Brno, České Budějovice.
Nebo si přečtěte více o dopravě.
 
Nepřihlášen

košík

zatím prázdný

Možná by vás zajímalo...

Bio Telecí ossobuco

dodání závozem
dodání
není
dostupnost
cena: 550,-/kg

Ossobuco (osobuko) je speciální řez kližky i s morkovou kostí, který pochází z italského Milána. Osso buco je italsky "kost s dírou". Baleno do vakua po 1 - 2 kusech, cca 300g. Váha je variablilní dle velikosti jatečního kusu.

Vyzrálé hovězí maso z telete - masných plemen Aberdeen Angus, Piemont, Charolais.

Jako telecí je možné maso označovat pouze do 8 měsíců věku. Telata běžně neporážíme - jsou k dispozici pouze sezónně v případě, že nejdou na výkrm. Podobně jako naše selata jsou telata do poražení celodenně se svou matkou a pijí její mléko. Na Sasově nedojíme krávy, takže veškerá jejich produkce mléka náleží telatům.

Dle tradice se ossobuco dusí se zeleninou, bílým vínem a vývarem; často bývá doplněno omáčkou "gremolata" a podává se s rizotem po milánsku.

Existují dva typy ossobuca: moderní verze, v níž jsou rajčata, a původní verze, která je neobsahuje. Starší verze, tzv. ossobuco in bianco, je ochuceno skořicí, bobkovým listem a omáčkou gremolata. Moderní a mnohem populárnější kuchařský recept zahrnuje rajčata, mrkev, celer a cibuli. Gremolata je volitelným doplňkem. (zdroj Wikipedie)


Vhodné pro: dušení i s morkovou kostí


Trvanlivost: 14 dní


Ocenění, certifikáty:

Ocenění, certifikáty

Výrobce: Josef Sklenář, Biofarma Sasov, Sasov 32, 586 01 Jihlava



 




Čtěte na webu:
Mýty o čerstvém mase - jak je to se zráním masa
 
© 2009; Biofarma Sasov - Josef Sklenář, Sasov 2, 58601, Jihlava, info@biofarma.cz
webdesign & publikační systém Toolkit - Econnect