|
Možná by vás zajímalo...
115,-/ks
....
650,-/kg
....
475,-/kg
....
Bio Selečí kolekce z přeštíka
dodání
cena:
3900,-/ks
Po velmi dobrém hodnocení zkušebních kolekcí z minulého roku Vám je můžeme čas od času nabídnout i letos. Jedná se o náš nový produkt - specialitu bioselečí maso.
Směsný balíček vepřového masa s kostí z cca 90 denního selete, prasničky nebo nekastrovaného kanečka. Prodáváme jen celou kolekci - z celého selete, pokud je menší anebo z poloviny selete, pokud je větší. Hmotnost kolekce je cca 10 - 14 kg. Přesná cena kolekce se počítá dle skutečné váhy. Zaváděcí cena: 390,- Kč/kg.
Zákaznice L.K. nám napsala: "Koupila jsem balíček ½ selete před Vánoci a musím říct, že kvalita masa a jeho chuť je neobyčejná! Dělala jsem to na Vánoce pro deset lidí, přijeli mi hosté z Itálie, a všichni byli nadšení!"
Kolekce obsahuje tyto partie:
*menší sele - 2x kýta s kolínkem, 2x plec s kolínkem, krkovička s kostí a kůží nepůlená, pečeně s kostí a kůží nepůlená (hřbety), bok s kostí a kůží, ovárek, křížová kost (1x s ocáskem), nožičky a hlava na vyžádání
*větší sele - 1x kýta s kolínkem, 1x plec s kolínkem, krkovička s kostí a kůží půlená, pečeně s kostí a kůží půlená, bok s kostí a kůží, ovárek, křížová kost (příp. i s ocáskem), nožičky a hlava na vyžádání
Krájení na plátky: část pečeně a krkovice je nakrájená na plátky s kostí - viz. foto. Na požádání můžeme naplátkovat také kýtu za poplatek 50,- Kč. Plátkováním kýty vzniknou velice zajímavé porce masa s morkovou kostí uvnitř, podobně jako u hovězího osobucca. Baleno po cca 3 plátcích, takže si můžete část odložit do mrazáku na pozdější použití.
Maso je vakuově balené a etiketované. Pokud víte, že partie s kostí nespotřebujete do data trvanlivosti chlazené, tak je zamražte co nejdříve, ne na konci trvanlivosti.
Sele můžete mít i celé, neporcované, např. na grilování, pokud objednáte Bio Sele přeštíka zde: https://e-shop.biofarma.cz/czO/produkty/sele-prestika
Jak většina z vás ví, aplikujeme možná jako jediní v evropě rodinný způsob chovu prasat. Znamená to mj. i to, že naše selata pijí mateřské mléko od prasnic trojnásobně delší dobu než je běžné - 90 dní. Kromě perfektního zdravotního stavu bez potřeby preventivní medikace je to znát na kvalitě masa. Protože máme momentálně prasat v chovu dostatek a daří se nám i odchovávat dostatečné množství selat, rozhodli jsme se obohatit Váš jídelníček i o tuto delikatesu. Zavedli jsme i zajímavé bourání, kdy pečeně a krkovička u menších selat bude nepůlená - podobně jako u jehněčího hřbítku. Velice zajímavé jsou také řezy kýty kdy celou kýtu vč. kostí naplátkujeme na cca 2,5 cm plátky (viz foto). Vzniká tak velice zajímavá porce masa, kde je i morková kost podobně jako u hovězího osobucca.
Vhodné pro: pečení vcelku s kostí a kůží, grilování, steaky
Trvanlivost: max. 10 dní od balení (balíme zpravidla v pondělí před závozy)
Ocenění, certifikáty:
Výrobce: Josef Sklenář, Biofarma Sasov, Sasov 32, 586 01 Jihlava
Recepty:
Bio vepřové výpečky, knedlík, zelí
Bio vepřové kostky na guláš (nebo podle chuti krkovice, plec, bok...), cibule, česnek, kmín, sůl, kysané zelí, brambory, krupice, hrubá mouka, 2 vejce
Výpečky:
Maso osolíme, promícháme s kmínem. 2 větší cibule nahrubo nakrájíme, několik stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme s masem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby - nejprve na 220 °C, po čtvrt hodině snížíme na 180-200 °C. Během pečení občas promícháme. Pečeme, dokud maso není krásně měkké. Pak odklopíme pokličku a chvilku dopečeme do zlatavé barvy.
Bramborové knedlíky:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme a přidáme sůl a 2 vejce (stačí i 1). Mícháme a přidáváme krupici a hrubou mouku tak, aby nám vzniklo těsto, které se nelepí. Vytvoříme válečky a uvaříme ve vroucí vodě - cca 30 min. (podle velikosti). Můžeme také s výhodou využít hotový sasovský bio bramborový knedlík - jen ohřejeme v horké vodě, sejmeme obal a podáváme.
Zelí: Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, pokud máme rádi méně kyselé. Jinak přidáme asi hrnek vody, kmín, a vaříme cca 30 min, dokud není zelí pěkné měkké a křehké. Můžeme dosladit. Podle chuti můžeme ještě vylepšit osmahnutou cibulkou (se slaninou), zaprášenou moukou.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové maso na guláš Bio Vepřová krkovice
Vyškvařené sádlo - chléb se sádlem a cibulkou
vyškvařené sádlo, chléb, cibule, sůl
Postup škvaření sádla:
Syrové sádlo nakrájíme na kostky cca 2x2 cm a vložíme do velkého hrnce. Můžeme lehce podlít (pivem, mlékem, vodou) a pomalu zahříváme. Občas promícháme vařečkou, aby se vznikající škvarky nepřichytily ke dnu.
Že je sádlo vyškvařené poznáme podle toho, že sádlo je čiré (ne zakalené), škvarky jsou zlaté barvy a po přimáčknutí vařečkou ke stěně hrnce syčí a"škvíří".
Můžeme nechat chvíli "dojít" mimo vařič a poté přes sítko nalijeme do připravených čistých sklenic nebo kelímků (pozor na teplotu a použitý materiál).
Sádlo necháme vychladnout, uzavřeme.
Na chléb můžeme namazat tenkou vrstvu, přidat cibulku a sůl.
Dobrou chuť!
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové sádlo syrové s kůžíBio Vepřové sádlo syrové
Pečené vepřové koleno
vepřové koleno s kostí (ev. bez kosti) sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) pivo (nemusí být) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Koleno s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Kůži na několika místech na povrchu nařízneme a vetřeme sůl i dovnitř. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso a pokmínujeme, ev. použijeme další bylinky. Lehce podlijeme vodou nebo pivem a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou. Pro speciální chuť můžeme ke konci pečení koleno potřít medem a ještě zapéci. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se vytvořila dobrá kůrka.
Druhou možností je také nejprve koleno uvařit a potom "dopéci" v troubě.
Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem, kyselou okurkou a chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové koleno s kostí Bio Vepřové koleno bez kosti
Vepřová pečeně s kostí
vepřová pečeně (krkovice, bok) s kostí sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Maso s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Pokud máme na povrchu kůži, nařízneme ji do proužků či čtverečků a sůl vetřeme i do spár. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso, posypeme kmínem. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.
Pokud máme i jiné bylinky, přidáme podle chuti. Nebo před dopečením přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a jemně poprášíme maso mletou paprikou - pálivou pro pikantnější chuť. Podlévat můžeme také pivem. Pro labužnickou chuť můžeme použít i med... záleží na fantazii a domácích zásobách. Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s bramborovými tolárky, hranolkami, nebo bramborami, ev. se salátem nebo pouze s chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřová krkovice s kostíBio Vepřová pečeně s kostíBio Vepřový bok s kostí
Čtěte na webu:
První česká ekojatka pro porážku biovepřůOtevření prvních vepřových faremních biojatek v ČR
|
|