|
Možná by vás zajímalo...
2520,-/ks
....
650,-/kg
....
8050,-/ks
....
475,-/kg
....
Bio Vepřová půlka - Masopustní akce
dodání
cena:
6075,-/ks
Speciální, cenově zvýhodněná nabídka v rámci "Masopustní akce" - cena je 135 Kč za kg vč. DPH (120,54 Kč + DPH).
Standardní cena půlek je 179 Kč za kg vč. DPH (159,83 Kč + DPH).
Na vepřové půlky nelze poskytovat žádné další slevy. Masopustní akce je omezená časově, příp. do vyprodání zásob.
Jedna půlka váží cca 45 - 60 kg u prasničky a cca 35 - 55 kg ve variantě mladý kaneček. Uvedená cena za půlku je průměrná orientační - konečná cena půlky je dle skutečné váhy. Prosím uveďte do poznámky, zda byste raději větší či menší - pokud to půjde, tak při výběru k tomu přihlédneme.
Pokud zrovna nevidíte půlky v eshopu jako aktivní, tak prosím napište nebo volejte a my se s Vámi domluvíme.
Doprava: půlky je možné vyzvednout na farmě, na svozných místech přímo z našeho chladicího auta nebo si je nechat zavézt na adresu na našich závozových trasách. Nelze je objednávat na výdejní místa (Praha - Letňany, Brno - Orlí, Č. Budějovice - Slunečnice, Plzeň - Naděje, Liberec - Jo-bio, Pardubice - Ekokoloniál)! Pro rozvoz Ostrava-Morava naším partnerem musí být vždy rozbouraná a vakuovaná.
Příplatky za speciální požadavky na 1 půlku (pište prosím do poznámky):
+ 450 Kč rozbourání - na cca 1-2 kg partie, dělení: plec, kýta na šály, krkovice a pečeně s kostí, bok a kolena s kostí, půlka hlavy, lalok, nožičky, ocásek, ořez, kosti a sádlo i s kůží (sádlo je ve velkých cca 5 kg baleních).
+ 450 Kč zavakuování a etiketování (maso se musí zavakuovat max. do 2-3 dnů od rozbourání, vyjde-li závoz nebo vyzvednutí u nás na pozdější termín, musíme maso vždy zavakuovat a tedy balení i účtovat)
+ 325 Kč lze přidat "kořínek" (játra, srdce, plíce, slezina, jazyk - vakuované). Kořínek a vnitřnosti jsou k dispozici pouze max. týden bezprostředně po porážce.
Vhodné pro: řeznictví, restaurace, domácí zabijačky, zásoby na zimu :-)
Ocenění, certifikáty:
Výrobce: Josef Sklenář, Biofarma Sasov, Sasov 32, 586 01 Jihlava
Recepty:
Bio vepřové výpečky, knedlík, zelí
Bio vepřové kostky na guláš (nebo podle chuti krkovice, plec, bok...), cibule, česnek, kmín, sůl, kysané zelí, brambory, krupice, hrubá mouka, 2 vejce
Výpečky:
Maso osolíme, promícháme s kmínem. 2 větší cibule nahrubo nakrájíme, několik stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Vše promícháme s masem a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby - nejprve na 220 °C, po čtvrt hodině snížíme na 180-200 °C. Během pečení občas promícháme. Pečeme, dokud maso není krásně měkké. Pak odklopíme pokličku a chvilku dopečeme do zlatavé barvy.
Bramborové knedlíky:
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme a přidáme sůl a 2 vejce (stačí i 1). Mícháme a přidáváme krupici a hrubou mouku tak, aby nám vzniklo těsto, které se nelepí. Vytvoříme válečky a uvaříme ve vroucí vodě - cca 30 min. (podle velikosti). Můžeme také s výhodou využít hotový sasovský bio bramborový knedlík - jen ohřejeme v horké vodě, sejmeme obal a podáváme.
Zelí: Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, pokud máme rádi méně kyselé. Jinak přidáme asi hrnek vody, kmín, a vaříme cca 30 min, dokud není zelí pěkné měkké a křehké. Můžeme dosladit. Podle chuti můžeme ještě vylepšit osmahnutou cibulkou (se slaninou), zaprášenou moukou.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové maso na guláš Bio Vepřová krkovice
Vyškvařené sádlo - chléb se sádlem a cibulkou
vyškvařené sádlo, chléb, cibule, sůl
Postup škvaření sádla:
Syrové sádlo nakrájíme na kostky cca 2x2 cm a vložíme do velkého hrnce. Můžeme lehce podlít (pivem, mlékem, vodou) a pomalu zahříváme. Občas promícháme vařečkou, aby se vznikající škvarky nepřichytily ke dnu.
Že je sádlo vyškvařené poznáme podle toho, že sádlo je čiré (ne zakalené), škvarky jsou zlaté barvy a po přimáčknutí vařečkou ke stěně hrnce syčí a"škvíří".
Můžeme nechat chvíli "dojít" mimo vařič a poté přes sítko nalijeme do připravených čistých sklenic nebo kelímků (pozor na teplotu a použitý materiál).
Sádlo necháme vychladnout, uzavřeme.
Na chléb můžeme namazat tenkou vrstvu, přidat cibulku a sůl.
Dobrou chuť!
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové sádlo syrové s kůžíBio Vepřové sádlo syrové
Pečené vepřové koleno
vepřové koleno s kostí (ev. bez kosti) sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) pivo (nemusí být) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Koleno s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Kůži na několika místech na povrchu nařízneme a vetřeme sůl i dovnitř. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso a pokmínujeme, ev. použijeme další bylinky. Lehce podlijeme vodou nebo pivem a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou. Pro speciální chuť můžeme ke konci pečení koleno potřít medem a ještě zapéci. Ke konci pečení sundáme poklici, aby se vytvořila dobrá kůrka.
Druhou možností je také nejprve koleno uvařit a potom "dopéci" v troubě.
Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem, kyselou okurkou a chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřové koleno s kostí Bio Vepřové koleno bez kosti
Vepřová pečeně s kostí
vepřová pečeně (krkovice, bok) s kostí sádlo (nebo olej, máslo podle chuti) kmín (nebo jiné koření a bylinky podle chuti)
Maso s kostí opláchneme vodou a osušíme, nasolíme. Pokud máme na povrchu kůži, nařízneme ji do proužků či čtverečků a sůl vetřeme i do spár. Pekáček vymažeme sádlem nebo jiným tukem, vložíme maso, posypeme kmínem. Lehce podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby, pečemě do měkka, nebo aby kůže byla jemně křupavá podle chuti. Během pečení občas maso polijeme vypečenou šťávou.
Pokud máme i jiné bylinky, přidáme podle chuti. Nebo před dopečením přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku a jemně poprášíme maso mletou paprikou - pálivou pro pikantnější chuť. Podlévat můžeme také pivem. Pro labužnickou chuť můžeme použít i med... záleží na fantazii a domácích zásobách. Dobrou chuť!
Podáváme nejlépe s bramborovými tolárky, hranolkami, nebo bramborami, ev. se salátem nebo pouze s chlebem na prkénku.
Od nás budete potřebovat:Bio Vepřová kolekceBio Vepřová krkovice s kostíBio Vepřová pečeně s kostíBio Vepřový bok s kostí
Čtěte na webu:
První česká ekojatka pro porážku biovepřůOtevření prvních vepřových faremních biojatek v ČR
|
|